AVRUPA'NIN KANLI TARİHİ

Paylaşım Sayısı

Tavsiye Yayınlar : AVRUPA'NIN KANLI TARİHİ


Bugün size hatırlatmak isterim ki, Avrupa tarihinin kısaca  
''kan dökülmesi ve savaştan sonra tekrar savaş olmasıdır.'
'  Avrupa son 60 yıldır nispeten barışa tanık olmasına rağmen, savaş örüntüsü Avrupa kıtasında bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Avrupa kıtası olarak topraklarında savaşan Asya, Afrika ve Amerika kıtalarından daha çok savaş gördü. Kayıtlı geçmiş bize, geçen yüzyılın dünyanın gördüğü en kanlı yıllar olduğunu söylüyor. İki büyük savaş; Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı, Avrupa kıtasında başladı. Birinci Dünya Savaşı'nda 15 milyon kişi öldü ve muhafazakâr tahminler, 2. Dünya Savaşı'nın ölüm hızını 55 milyona düşürdü. Bu ölümlerin çoğu Avrupa'da gerçekleşti.

1930 ve 40'larda etnik nefret, Avrupa'da daha önce hiç görülmemiş yüksekliğe ulaştı. 1933 yılında 9 milyon Yahudi, 2.Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından işgal edilecek Avrupa'da yaşıyordu. "Ölüm fabrikaları" - Yahudileri, Polonyalıları, Rusları, Çingeneleri, Slavları, Belarusları, Ukraynalıları sistematik bir şekilde öldüren ölüm kampları. Ve bedensel engelli olanlar da dahil olmak üzere diğerleri Avrupa'da yaşıyordu. 1945 yılına gelindiğinde her üç Avrupalı ​​Yahudiden ikisi öldürülmüştü.

2. dünya savaşında ölü sayısı'nın çoğunlukla askerden oluştuğunu düşünmeyin.

Timothy Snyder, anlayışlı kitap BLOODLANDS'da milyonlarca sivilin Avrupa'da hayatını kaybettiğini yazıyor: "Avrupa'nın ortasında Nazi ve Sovyet rejimleri 14 milyon insanın ölümüne neden oldu ... Ancak 14 milyon askerden biri aktif görevde bir asker değildi. Çoğu kadınlar, çocuklar ve yaşlılardı; Hiç kimse silah taşımıyordu; Çoğu elbiseleri de dahil olmak üzere eşyalarını ellerinden alınmıştı ". (Bloodlands: Hitler ve Stalin arasında Avrupa, bkz. Önsöz) Bu masum insanların çoğunun öldüğü "Bloodlands", orta Polonya'dan batı Rusya'ya, Ukrayna'dan ve Baltık Ülkelerine uzanır. Açlıktan yarısından fazlası  öldü.

 Ruslar ve Alman askerleri tarafından katledildi.

Avrupa neden savaşa karşı savunmasızdır?

 Avrupa'nın farklı uluslarla tutkuyla tanımlayan çeşitli halk karışımı içinde eşsiz olduğunu takdir etmek zorundasınız. Pan ve Pfeil 87 ayrı "Avrupa halkları" sayıyor. Bu çeşitli etnik grupların her biri farklı kültürleri, hassaslıkları ve nefretlerine sahiptir. Hiç şüphesiz Avrupa kıtasında savaş rutin olarak patlak verir; Etnik düşmanlık, çoğunlukla  şiddete neden olur.

Çoğu, başka bir Dünya Savaşı'nın dersimizi geçmişten öğrendiğimize inanmıyor. Ancak böyle bir düşünce saf değildir. İnsanoğlu nadiren Tarih dersinden öğrenir; tam tersi olarak, insanlar ve uluslar aynı hataları tekrar tekrar yapar. Avrupa Birliği, savaşa eğilimli Avrupa'ya istikrar sağlamak için kuruldu. Avrupa ulusları siyasi ve mali bir birliktelik içinde bir araya getirilirse, Avrupa ulusları birbirlerine karşı savaşma ihtimalinin çok daha az olacağı ve barış Avrupa'nın kıtasında yerleşeceğine inanılıyor. Barış olacak, ancak barış kısa ömürlü bir illüzyon olacak.


Avrupa'nın KANATLARININ bir kez daha kanla doyurulacağını ortaya koyuyor. Amerika ve İngiltere  Avrupa'daki Kuzeybatı demokrasileri önümüzdeki yıllarda korkunç derecede acı çekecektir. Bütün dünya yıkıcı bir savaşa sürüklenecek. 

İncil'den bazı kesitler

İncil 17: 12-13, on liderin kendi gücünü vereceklerini ve Bitirme Zamanı Avrupa diktatörü olan Canavar'ı destekleyeceğini ortaya koyuyor: ... gördüğünüz on boynuzlar on kraldır ... bunlar bir zihindir, ve onların gücünü ve Canavara yetki verecektir. (diktatör). 

14. ayet, "Bu [10 müttefik hükümdarlar veya liderler] Kuzu [İsa Mesih] ile savaş yapacak ve Kuzu onları aşacak ...". Avrupa hayvanı olarak nitelendirilen bu son imparatorluğun İsa Mesih'in dönüşü sırasında var olduğunu ve O'nun tarafından yok edildiğini göreceğiz.


Almanya, Avrupa'da daima önemli bir rol oynamıştır ve bu Canavar sisteminde aktif bir rol oynayacaktır. Ortak Sense Hayatı Cilt 1 adlı kitabında "Geçmişini hatırlayamayanlar onu tekrar etmeye mahkûm edildi." Demişti. 







BLOGGER ALEXA TEMASI Tavsiyeleri :

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2016 BLOGGER ALEXA TEMASI | Paylaşan:Bloggertema.top