İnsanların En Kötü 6 Bilimsel Hareketleri

Paylaşım Sayısı

Tavsiye Yayınlar : İnsanların En Kötü 6 Bilimsel Hareketleri



Aman tanrım, insanlar çok kötü, değil mi? Ve biz "insanlar" dediğimizde maalesef biz de buna dahil olmalıyız.


6. Çocuklar Bencil'dir.



Baştan başlayalım.

Muhtemelen bir noktada sizlerde bir çocuktunuz, yani bir zamanlar sizinde bencil olduğunuz anlamına gelir. Kötü hissetme, herkeste vardı. Yaklaşık beş yaşına kadar çocuklar, tamamen ben merkezci; yani, kendi bakış açısına aşırı derecede güveniyorlar ve işleri başka bir kişinin bakış açısıyla görebiliyorlar. Bir başka kişinin ne hissettiğini veya ne düşündüğünü sorduklarında, çocuklar genellikle bir öneri sunarlar (sadece "Bilmiyorum" demek yerine), bu genellikle yalnızca bir çocuğun kendi hislerinin bir izdüşümüdür.

Bu ben merkezlilik, çok küçük çocukların sadece paylaşım kavramını bile kavrayamamaları anlamına gelir. 

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, diğerlerinin bildiklerini bildiklerinde çocukların daha cömert olduğunu, ancak cömertlikleri anonim ise çok daha bencil olduğunu tespit ettiler.

5.Kin Besleme


"Nefret Devresi" bir Nirvana EP gibi görünüyorsa, aslında nefesinizin kendi beyninizin derinliklerine girdiği küçük bir girdap olduğunu bilmelisiniz.

UCL araştırmacılarına göre, korteksinizde ve alt korteksinizde, nefret ettiğiniz birini gördüğünüzde üste binmeyi sağlayan yapılar var. Bu, korku veya tiksintilikten farklıdır ve örümcek örneğine baktığınızda etkinleştirilmeyecektir. Tersine, nefretin tehlike önleme içgüdüleri ile ilişkili olmadığına işaret eden, nefret duygularını hissettiğinde, amigdala ve hipokampüs gibi korku, öfke ve tehdit ile ilişkili alanlar harekete geçirilmez.

Beynin hangi bölümleri nefret devresi ile etkileşim kuruyor? Aslında , aşk duyguları ile bağlantılı olan bir çift beyin yapısı, özellikle de putamen ve insula paylaşıyor. Ve bu, bayanlar baylar, bu yüzden güzel şeyler düşünmemizi engelleyerek bizleri birer kindar yapıyor !

4. Kontrol Kaybı


Gerçekten sadece akışla birlikte gelen az sayıdaki hippilerden biri değilseniz muhtemelen bir durumun kontrolü altında olduğunuzu hissetmeye yönelik neredeyse bir nevroz saplantıya sahip olduğunuzdan insan nüfusunun çoğuyla aynıdır. Bu tamamen normaldir ve utanacak hiçbir şey değildir; ne kadar çok kendi kendine yardım kılavuzunda aksini söylemeye çalışsanız da

Çalışmalar, kontrol ihtiyacımızın biyolojimize yazıldığını göstermiştir. Bir durumu kontrol altında tuttuğumuzu hissettiğimizde her şey hunky dory, stres seviyemiz düşük ve bağışıklık sistemlerimiz daha da iyi çalışıyor. Bununla birlikte, bu panele girdiğinde, beyin esasen büyük bir tantrum atar. Kortizol (stres hormonu) düzeyleri yükselir, beyin fonksiyonlarında sıkışmalar ve bağışıklık sistemimizden ağrı eşiğine kadar her şey pencereden dışarı çıkar.

Kısacası Deli oluruz... Ama endişelenme! Kısa süreliğine.

3. İkna Edebilmeyi Tartışarak Geçirme


İnsanlar olarak, genel olarak akıl yürütme yeteneğimize gurur duyuyoruz. Bununla birlikte, araştırmalar, asil gerçeğin peşinde değil, tartışmaları insanlara yenmek için bir sopa olarak benzersiz yeteneğimizi kullandığımızı buluyor.



2. Küfür Etmek


Bilim adamları, saldırganlık, bencillik, fedakarlık ve sevgi gibi davranışlara çok fazla zaman enerji ve araştırma yapmışlardır. Ancak şaşırtıcı bir şekilde daha ince ve daha karmaşık bir insan davranışı üzerinde çok az araştırma yapılmıştır:

Küfür Etmek...

Erkeklerin kadınlardan daha çok kibirli oldukları ve gençlerin yaşlı insanlara kıyasla daha fazla kibirli oldukları ve kibirlilik düzeylerinin baygınlık, Machiavellianizm ve yoksul benlik saygısı ile ilişkili olduğu bulundu. Şaşırtıcı olmayan, belki de evrim teorisyenleri, "kötü insanlar zırvalıkları" ndan biraz daha karmaşık olabileceğine inanmaktadır. Bir sürü kibirli davranışın aslında işbirliği ve adil oyun içgüdüsünden doğduğu düşünülmektedir. Aslında onun bir tür fedakarlık cezası ve adalet ve adaleti korumak için iyi bir mekanizma olduğu fikri vardır.

Kendinden-düzenleyici bir toplumda kusurluğun bile gerekli bir kötülük olabileceği düşünülmektedir. Tufts Üniversitesi'ndeki bir çalışma, bir oyun deneyiyle, tamamen ya kibirli ya da şüphesiz insanlardan oluşan bir topluluğun, aynı zamanda ikisinin bir karışımının yanı sıra daha az işlev göreceğini tespit etti. Bazı insanların, kuralları atan kişileri cezalandırmaya istekliliği, eylemleri onları doğrudan etkilemese de toplumun geri kalanının "adaletsizliğini" artırmaktadır.


1. Tekken Yapılan Hareketler

Asansörde Osurmak Vb.



Bu hareketlerin sebebi,tamamen özgüven eksikliğinden gelir.








BLOGGER ALEXA TEMASI Tavsiyeleri :

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2016 BLOGGER ALEXA TEMASI | Paylaşan:Bloggertema.top