Plazma fiziği ile çözülen ultra hızlı güneş fişeklerinin gizemi (Synopsis)

Paylaşım Sayısı

Tavsiye Yayınlar : Plazma fiziği ile çözülen ultra hızlı güneş fişeklerinin gizemi (Synopsis)

Görüntünün sağında görülebilen bir güneş parlaması, manyetik alan çizgileri birbirinden ayrıldığında ve önceki teorilerin tahmin ettiğinden çok daha hızlı bir şekilde yeniden bağlandığında ortaya çıkar. Resim Kaynağı: NASA.
"Bu plazmanın içindeyiz, Ve plazma her şeyin içinde. Akkor lamba Güneşin altında olup olmadığını merak ediyorum Bir saniyeliğine bile kendi etrafında dolaşmayı bırakabilirler. "-Marieta Maglas

Güneş fişekleri fenomeni nitel olarak anlaşıldı, ancak uzun süre niceliksel olarak anlaşılmadı. Güneşin manyetik alanı, plazmasını ince bir elektrik akımı tabakası haline getirir ve alan değişince hatlar bölünür ve yeniden bağlanarak plazmanın muazzam oranlarda dışarı atılmasına neden olur. Aynı fizik, güneş fişekleri, Dünya'nın aurorası, laboratuvar plazmaları ve hatta muhtemelen gama ışını patlamalarının altında yatıyor!

Sun-Earth sistemi arasındaki manyetik yeniden bağlanma. Görüntü kredisi: NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi / Duberstein / Manyetosferik Multiscale Misyonu.


Ancak hesaplamaları yaptığınızda, yeniden bağlanma zaman çizelgeleri ve hızları, gördüğümüz şeyleri hesaba katmak için yavaştır. Son birkaç yıldır, şeyleri açıklama umudu olan yeni bir fikir geldi: Plasmoid instabilite fikri. İlk kez bir fizikçi ekibi teorik ve deneysel olarak bunun nasıl çalıştığını çözmüş ve çivilemiş durumda. En heyecan verici biçimde, sonuçlar pek çok kişinin uzunca bir süre beklediği gibi görünmüyor!

Manyetik yeniden bağlanma bu plazma akım levhasında yakındır ve plazmoid dengesizlikleri açıkça görülür. Alan çizgileri çakıldığında yeniden bağlanma oluşur. Resim kredisi: Yi-Min Huang.


 

BLOGGER ALEXA TEMASI Tavsiyeleri :

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2016 BLOGGER ALEXA TEMASI | Paylaşan:Bloggertema.top